Ο Δήμος

Αγαπητοί Επισκέπτες,

Σας καλωσορίζω στο site του Δήμου Υδρούσας ‘Aνδρου.
Στο βορειότερο άκρο των Κυκλάδων που χωρίζεται από την Νότια Εύβοια με το στενό του Καφηρέα ή ως γνωστό Κάβο ντ΄ Όρο.
Υδρούσα ήταν το πρώτο όνομα της νήσου Άνδρου, σήμα κατατεθέν για τα τρεχούμενα νερά της. Διαφορετική από τα άλλα Κυκλαδονήσια, αποτελείται από πινελιές του κίτρινου, περιτριγυρισμένη από άγρια βράχια, κάμπους με σπαρτά και ξερολιθιές όπου στην κοιλιά της εγκυμονεί ένας υδάτινος κόσμος που ξεπετιέται κατά τόπους για να δώσει μικρές οάσεις με πινελιές του πράσινου, ξεπροβάλλοντας ρεματιές με πικροδάφνες και ασπαρτιές και όλα αυτά στην αγκαλιά του γαλάζιου Αιγαίου μας ολοκληρώνουν έναν πίνακα ζωγραφικής ονομαστό ως «γη της επαγγελίας»! Λίγο τολμηρή η περιγραφή; Και όμως, η Υδρούσα σαν μια γυναίκα με πάθος, με πολιτιστική κληρονομιά, με φυσικό πλούτο και με πολυδιάστατο παρελθόν σας καλεί να την ανακαλύψετε. Όσοι τόλμησαν, ή που αδιαφόρησαν ή που την ερωτεύθηκαν για πάντα!
You can take your whole family for a holiday trip to beautiful Andros using your winnings from online casino slots.
Συνδυασμός του παρθένου και ακατέργαστου τοπίου με μικρά βηματάκια εκσυγχρονισμού, καλύπτει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη. Πληθώρα παραλιών, παρθένων αλλά και οργανωμένων, μονοπατιών με πλούσια χλωρίδα από μοναδικά βότανα και αγριολούλουδα καθώς και ερπετοπανίδας με Σπιζαετούς, βατράχους, λαγούς, τσαπίδες κλπ., μοναστηριών και εκκλησιών, περιστερώνων, πύργων και μουσείων, παντρεμένα με τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια με ντόπιες γεύσεις, κέντρα διασκέδασης, πολιτιστικές εκδηλώσεις , εκθέσεις ζωγραφικής, τοπικά πανηγύρια, βόλτες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και βαρκάκια συμπληρώνουν τις δραστηριότητες των διακοπών σας και όχι μόνο!

Ζήστε την με όλες σας τις αισθήσεις, αλλά θέλει πολύ χρόνο για να την χορτάσετε. Σας περιμένουμε όλους να γευθείτε την φιλοξενία της.
Φιλικά

Κυριάκος Θωμάς
Δήμαρχος Υδρούσας